Ukraina kindrali hinnangul oleks Bahmuti vabastamisel suur mõju (1)

BNS
Copy
Ukrainlased tulistamas raketiheitjast RAK-SA-12 Bahmuti lähedal.
Ukrainlased tulistamas raketiheitjast RAK-SA-12 Bahmuti lähedal. Foto: Roman Chop/Scanpix

Venemaa väejuhatus suunab Kadõrovi võitlejad Bahmuti suunale, kuid see ei aita Vene vägedel linna hoida, avaldas esmaspäeval uudisteagentuuri UNIAN eetris arvamust armeekindral Mõkola Malomuž.

Bahmuti ümbruse olukorda kommenteerides ütles kindral, et praegu on linnal Putini režiimi jaoks mitte niivõrd sõjaline, kuivõrd sõjalis-poliitiline tähendus.

«Täna on Bahmuti kaotus järjekordne Prigožin. Järjekordne riigipööre, aga ainult lahinguväljal. Konkreetne lüüasaamine,» hindas kindral.

Malomuž lisas, et linna vabastamisel oleks võimas poliitiline mõju. See oleks venelastele moraalne läbikukkumine ja suur löök Putini režiimile. Kindrali sõnul on linn ise varemeteks muutunud.

«Liigume äärealadelt väga jõuliselt. Kui me jõuame juba ka Kleštšievkale, siis see on väga võimas positsioon edasisteks rünnakuteks kogu linnas,» jätkas Malomuž.

«Kuna Putin mõistab, et ta ei suuda sellist ebaõnnestumist üle elada, siis saadab ta linna hoidmiseks kõik oma jõud ja vahendid. Sealhulgas mitte ainult lepingulised sõdurid, vaid ka Tšetšeenia eriüksuste võitlejad,» rääkis kindral.

Malomuži sõnul on neil aga kogemusi mitte lahinguväljal, vaid mõrvades ja piinamises.

«Nad visatakse nüüd Bahmuti. See muidugi ei toimi ja nad hävitatakse nagu teisedki. Sellises olukorras liigume edasi,» lisas kindral.

Kiiev teatas varem päeval, et Ukraina väed on hõivanud Bahmuti ümbruse strateegilised kõrgendikud.

«Meie väed võtsid pealetungi käigus oma kontrolli alla strateegilised kõrgendikud Bahmuti ümber,» kirjutas asekaitseminister Hanna Maljar suhtlusvõrgustikus Telegram.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles