Türgist on Bondarevi sõnul saamas Venemaa jaoks ebasõbralik riik (3)

Copy
Volodõmõr Zelenskõi ja Recep Tayyip Erdoğan Istanbulis.
Volodõmõr Zelenskõi ja Recep Tayyip Erdoğan Istanbulis. Foto: UKRAINE PRESIDENCY/SCANPIX

Venemaa föderaalse julgeolekunõukogu kaitse- ja julgeolekukomisjoni esimees Viktor Bondarev avaldas arvamust, et Türgi on oma hiljutiste provokatiivsete otsustega muutumas ebasõbralikuks riigiks, vahendas esmaspäeval telekanal CNN.

Bondarev kommenteeris teemat Vene riiklikule uudisteagentuurile TASS. Ta tõi välja Türgi vangidevahetuse otsuse ja Ukraina NATO liikmelisuse toetamise.

Bondarevi sõnul on Türgi ebasõbralikud otsused NATO survestamise tulemus. «Sellist käitumist ei saa nimetada muuks kui noa selgalöömiseks,» sõnas Bondarev.

Ukraina uudisteagentuur UNIAN kirjutas laupäeva õhtul, et Kremlist pole tükk aega nähtud sellist hüsteeriat, mis järgnes samal päeval tulnud teate peale, et Mariupoli kaitsjate esirinnas olnud Aasovi pataljoni komandörid naasevad Ukrainasse.

Aasovi komandöride naasmine Ukrainasse tähendab, et Türgi rikkus Venemaaga sõlmitud lepinguid, vahendas Vene uudisteagentuur RIA Novosti Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnu.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tervitab 8. juulil Türgis Azovstali kaitsjaid, kellel Türgi lubas naasta kodumaale. Vene poolele vangi langenud viis Azovi pataljoni komandöri vahetati mullu septembris 55 Vene sõduri vastu ja nad viibisid Türgis president Recep Tayyip Erdogani kaitse all.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tervitab 8. juulil Türgis Azovstali kaitsjaid, kellel Türgi lubas naasta kodumaale. Vene poolele vangi langenud viis Azovi pataljoni komandöri vahetati mullu septembris 55 Vene sõduri vastu ja nad viibisid Türgis president Recep Tayyip Erdogani kaitse all. Foto: PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT

Ukraina kaitsjate keeldumine alla anda Azovstalis, vaatamata toidu-, joogivee- ja laskemoona nappusele, võitis kõikjal riigis ja laialdaselt ka mujal maailmas rahva südame erakordse kangelaslikkuse eest seista vastu ülekaalukale Venemaa okupatsiooniväele, seda nii inimjõu kui relvastuse arvestuses.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles reedel Ukraina kolleegile Volodõmõr Zelenskõile, et Ukraina väärib NATO liikmeks saamist. «Pole kahtlust, et Ukraina väärib NATO liikmelisust,» ütles Erdoğan ühisel pressikonverentsil Ukraina presidendiga.

«Ukraina liitumisel NATOga oleksid üleilmsele julgeolekule väga negatiivsed tagajärjed,» ähvardas esmaspäeval Peskov. «Ukraina liitumisel NATOga oleksid väga-väga negatiivsed tagajärjed kogu Euroopa julgeolekuarhitektuurile, mis on juba pooleldi hävitatud,» väitis Peskov ja lisas: «See kujutaks ka absoluutset ohtu ja ähvardust meie riigile.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles