EELARVE PITSITAB Presidendi kantselei peab teisel poolaastal rihma koomale tõmbama (7)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Üks märkimisväärne kuluartikkel vabariigi presidendi kantseleile oli Rootsi kuningapaari visiit Eestisse.
Üks märkimisväärne kuluartikkel vabariigi presidendi kantseleile oli Rootsi kuningapaari visiit Eestisse. Foto: Mihkel Maripuu

Nagu mullugi, peab ka tänavu vabariigi presidendi kantselei (VPK) aasta teises pooles oma rahalisele seisule kriitilisele pilguga otsa vaatama. Lisarahalootuse asemel terendab aga säästurežiim.

2021. aasta suvel vahetus president ja toona tekkis meediatorm selle üle, kas kantseleil on Alar Karise ametisse tulekuga seotud lisakuludeks raha olemas või tuleb seda riigieelarvest juurde küsida. Tookord lisaraha taotlemist siiski vaja ei läinud. Küll aga mullu, 2022. aastal, kui kantselei taotles julgeolekuvõimekuse tõstmiseks ja energiahindade tõusu leevendamiseks lisaeelarvest kokku pea 250 000 eurot.

Rahaliselt keeruline seis peegeldub kantseleist ka praegu. Presidendi kantselei tänavuse aasta eelarve oli 6,5 miljonit eurot, investeeringuteks eraldati 686 000 eurot. 2023. aasta majanduskulude eelarvest on kantselei sõnul praeguseks täidetud juba 61 protsenti, kusjuures hulk juunikuu arveid on veel laekumata.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles