Saatuslik viga: 7000 Tartu õpilase koolilõuna otsustas üks täht (6)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Veeriku koolilõuna.
Veeriku koolilõuna. Foto: Sille Annuk

Tartu linna 11 kooli toitlustamise hankes sai otsustavaks puuduv kalatoidule viitav K-täht menüüs, mistõttu võitis viie­aastase toitlustamisl­eppe Dussmann OÜ asemel degusteerimise kategoorias madalamad punktid saanud Baltic Restaurants AS.

Tartu linnavalitsuse koolitoidu hange, mis kuulutati välja tänavu veebruaris, erineb oluliselt palju kriitikat saanud Tallinna koolitoidu hankest, kus käib konkurentide vaheline alampakkumine ja võitja selgub liisuheitmisega.

Tartus on linn andnud ette kindla koolilõuna hinna, mis tuleb toitlustajatel võimalikult hästi ära sisustada. Degusteerimisega hinnatakse toidu maitset, lõhna, tekstuuri ja välimust, samuti võetakse arvesse menüü mitmekesisust ja vormistust. Ka on oluline, et toidu valmistamisel kasutataks vähemalt 51% ulatuses mahepõllumajanduslikust tootmisest pärit toorainet. Pakkujatel tuleb pingutada, et võita.

Seekord otsis linnavalitsus korraga 11 koolile viieks õppeaastaks toitlustajat. Kui eelmise õppeaasta statistikat vaadata, siis ligi 7000 lapsele. Linnas on kokku 31 üldhariduskooli, mis tähendab, et toitlustajad konkureerisid kolmandiku Tartu koolide toitlustamislepingutele. Kokku osales hankel neli firmat: Baltic Restaurants, Dussmann, Toidutorn ja Aniri.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles