Postimehe arvamustoimetuse juhiks saab Mart Raudsaar (5)

BNS
Copy
Mart Raudsaar
Mart Raudsaar Foto: Tairo Lutter

Tuntud ajakirjanik Mart Raudsaar asub augusti algusest juhtima Postimehe arvamustoimetust – senine arvamustoimetuse juht Martin Ehala jätkab Postimehes väiksema töökoormusega ja pühendub uutele väljakutsetele.

Raudsaare sõnul on Postimehe arvamustoimetus nii paberlehes kui ka veebis vaieldamatult Eesti üks olulisemaid ja mõjukamaid mõtestatud arvamusplatse, seda on hästi arendatud ning ta soovib sama liini jätkata. «Mul on hea meel asuda ametisse, kus saan jätkata tegevust sõnavabaduse ja ajakirjandusvabaduse kaitsmisel,» ütles Raudsaar.

Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi ütles, et ootab pikisilmi Raudsaarega koostööd. «Mart on autoriteetne ja särava sulega ajakirjanik, rõõm on koos temaga Postimeest teha,» ütles Hõbemägi. «Tema tasakaalukus, alati positiivne ellusuhtumine ja analüütiline mõistus on suurepärane täiendus Postimehe toimetusele.»

Raudsaare sõnul on tal rõõm töötada koos endiste kolleegidega ja peatoimetaja Priit Hõbemäega, kellega ta on omal ajal asutanud Tallinna Ülikooli ajakirjanduse eriala ja seejärel ülikoolis aastaid koos töötanud. «Priiduga koostasime ka Postimehe ajakirjanduskooli õppekava ja õpetasime seal kolm aastat noori,» lisas Raudsaar.

Aastatel 2020–2021 oli Raudsaar ise Postimehe peatoimetaja, Postimehe ajakirjanduskool aga alustab sügisel viiendat hooaega. Lähiaja üheks suuremaks väljakutseks peab ta vihakõneseadusele vastuseismist. «Meil pole vaja sellist seadust, vaid meil on vaja vaba ja aktiivset mõttevahetust Eesti tuleviku teemadel, mis on olulisem kui kunagi varem,» rõhutas Raudsaar.

Martin Ehala sõnul oli töö arvamustoimetuses paeluv ja pakkus väljakutseid. «Jään ka edaspidi Postimehega tihedalt seotuks, vastutades Fookuse rubriigi «Ühiskond ja inimene» koostamise eest. Loodan pakkuda tasakaalustatud arutelu väärtusküsimustes.»

Ehala lööb aktiivselt kaasa ka tänavu kevadel asutatud mõttekojas PESA. Selle eesmärk on edendada ühiskonna püsiväärtusi, mis on eesti rahva, kultuuri, majanduse ja keskkonna kestliku arengu eeldused.

Raudsaar õppis aastatel 1992–1996 Tartu Ülikoolis ajakirjandust ja aastatel 1998–2000 läbis Oslo Ülikoolis meediaõpingute magistrantuuri. Aastatel 2001–2010 oli Raudsaar Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi õppejõud, 2011. aasta sügisest 2017. aastani töötas Tallinna Ülikoolis.

Raudsaar on tegutsenud ka Eesti Meedialiidu tegevdirektorina ja Euroopa kirjastajate katusorganisatsiooni News Media Europe nõukogu liikmena. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles