Põhja-Tallinna rajatakse uus tööharjutuskeskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötute aktiviseerimiskeskuse juht Tiit Ollin.
Töötute aktiviseerimiskeskuse juht Tiit Ollin. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus otsustas anda Põhja-Tallinna valitsusele õiguse sõlmida MTÜ-ga Pro Civitas kümneks aastaks soodne üürileping Lina tänav 5 hoone ruumidele, kus alustab tööd kauaaegsetele töötutele tegevust pakkuv tööharjutuskeskus.

Endise lao ruumid kohandatakse puidu-, metalli- ja savitöökodadeks ja varustatakse vajalike töövahenditega, samuti hakatakse seal töötlema vähekindlustatud peredele jagatavaid küttepuid.

Üürilepinguga antakse Pro Civitase käsutusse kümneks aastaks Lina 5 asuvad äriruumid üldpinnaga 389,7 ruutmeetrit, üüritasu on 7 krooni ruutmeetri kohta, millele lisanduvad äriruumide kasutamisega seotud kõrvalkulud, maksud ja koormised.

Pro Civitase aktiviseerimiskeskuses saavad vähese konkurentsivõimega pikaajalised töötud õppida töid, mis ei nõua erialaseid teadmisi või milleks tarvilikud oskused omandatakse juhendaja abil tööharjutuse käigus.

Kombineeritud on nõustamine, auditoorsed loengud ja harjutused ning praktiline tööharjutus. Töötute aktiviseerimiskeskuse eesmärk aidata omandada või taasomandada esmast ning elementaarset tööharjumust.

Põhja-Tallinna linnaosas elab Tallinna töötutest umbes 40 protsenti ning tööharjutuskeskuse teenused on eelkõige mõeldud oma elanikele, kuid koostöös teiste linnaosade valitsustega on võimalik teenust pakkuda ka nende linnaosade klientidele.

Põhja-Tallinna valitsus on Pro Civitasele andnud tasuta kasutada veel ruumid Alasi tn 4 ja 6, kus töötab koolitus- ja nõustamiskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles