Kohus mõistis transsoolise naise tapja 12 aastaks vangi (4)

BNS
Copy
KIRILL LUKIN süüdistuses Kars § 113 Ig 1 järgi
KIRILL LUKIN süüdistuses Kars § 113 Ig 1 järgi Foto: Konstantin Sednev

Täna mõistis Harju maakohus Kirill Lukini mullu suvel Tallinna vanalinnas transsoolise naise tapmise eest 12 aastaks vangi.

Lisaks mõistis kohus Lukinilt kannatanu kasuks välja 1955 eurot ja tal tuleb riigile menetluskuludeks maksta 8653 eurot.

Mullu 8. juulil läks Lukin läks koos sõbra Sergei Leontjeviga baari Lost Home, kus tutvus Sabrinaga. 9. juuli varahommikul liiguti kolmekesi Sabrina rendikorterisse Raekoja platsil.

Prokuröri sõnul soovisid Lukin ja Sabrina astuda vahekorda, kuid tekkis konflikt, mis päädis sellega, et Lukin lõi Sabrinat rusikaga näkku, seejärel kätega pea- ja kehapiirkonda – uurimise andmeil kokku üle 30 korra. Süüdistuse järgi lõi Lukin ohvrit nii rusikate kui ka pikateraliste nugadega. Lukin lõi ohvrit noaga seni, kuni too enam elumärke ei ilmutanud. Seejärel pesi ta oma käed ja lahkus sündmuskohalt.

Lukini jutt sellest, et tapetu takistas tema korterist lahkumist ja püüdis teda seksuaalselt ahistada, ei ole kohtu hinnangul muude tõenditega kooskõlas. «Tõendid näitavad, et Lukin avastas intiimsel hetkel ootamatult partneri tegeliku soo. See oli tema jaoks ebameeldiv avastus, ta sattus raevu ja hakkas ohvrit rusikate ja nugadega lööma,» märkis kohus.

Vanemprokurör Kelly Kruusimägi sõnul näitab nii kuriteopaik kui ka süüdistatava sündmuskohalt lahkumine tema teadlikku tegutsemist ja lootust, et kuritegu ja selle toimepanija jäävad tuvastamata. «Kohus nõustus prokuratuuri esitatud süüdistusega ja tõenäoliselt ei kavatse prokuratuur otsust vaidlustada,» ütles Kruusimägi.

Otsus ei ole veel jõustunud, seda saab 30 päeva jooksul ringkonnakohtus vaidlustada.

Teise mehe suhtes, keda süüdistati kuriteost mitteteatamises, otsustas kohus prokuröri taotlusel 25. aprillil menetluse lõpetada, kuna tema süü ei olnud suur ja puudus avalik huvi tema kohta kriminaalmenetlust jätkata.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles