Siret Kotka lahkub tegevpoliitikast: olen selgelt elus teise suuna peal (6)

Kuku Raadio
Copy
Siret Kotka.
Siret Kotka. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna juhatuse liige, mitmesse riigikogu koosseisu kuulunud Siret Kotka teatas täna, et ei kandideeri enam juhatusse tagasi ning lahkub tegevpoliitikast.

«Ma olen otsustanud, et selle koosseisuga minu juhatuse plaanid nüüd lõppevad ja poliitikast ma tõmban natuke end tagasi,» ütles Kotka Kuku Raadiole. 

Varem kolmes koosseisus riigikokku kuulunud Kotka sai tänavustel valimistel 1430 häält ning parlamenti valituks ei osutunud. Keskerakond ei saanud Lääne-Viru valimisringkonnast mandaatigi.

Pärast ebaõnnestunud valimisi võttis varasemalt sotsiaalmeedias ja meedias arvamusartiklites üliaktiivne olnud Kotka aja maha, vahendas kevadel Virumaa Teataja. Ta ei vastanud ühelegi ajakirjandusväljaandele, ei telefonikõnedele ega sõnumitele. 

«Ma sel hetkel võtsin mõtlemisaega, et mis ma teen, ja täna olen ma selgelt teise suuna peal oma elu edasi korraldamas. Ma ei näe, et ma oleksin täna aktiivses poliitikas,» ütles Kotka nüüd. Mida aga plaanib ta edasi teha? «Sellest ma hetkel veel vaikin.»

Kotka on Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna esimees ja Väike-Maarja vallavolikogu liige.

Kotka pooldab uue juhina Kõlvartit

Tänasel juhatuse liikmete pressikonverentsil istus juhikandidaadi Mihhail Kõlvarti kõrval lisaks Mihkel Undrestile ja Lauri Laatsile ka Kotka. Ta kinnitas, et hääletab kongressil Kõlvarti poolt.

Kotka tõdes, et juhatuse tänane otsus kongress 19. augustilt 10. septembrile lükata oli ainuõige. «20. august on taasiseseisvumispäev, seda kutsutakse isegi Edgari päevaks. See on meie pidupäev. Miks me peaks enne seda just kaklema? Teeme selle natuke hiljem,» märkis Kotka.

Poliitiku sõnul plahvatasid erakonnas suuremad pinged pärast ebaõnnestunud riigikogu valimisi, kui erakonna juhtkond ei tahtnud sisekaemusega tegeleda, vaid otsis põrumise põhjuseid väljastpoolt. «Ma olen selle filosoofia pooldaja, et kui midagi on kehvasti, siis tuleb iseendasse vaadata, et midagi on valesti, mitte teiste peale näpuga näidata. Kui erakonna juhtkond nimetab põhjustena Ukraina sõda või oponente, siis ta näitab näpuga teiste poole,» märkis Kotka. «Ma arvan, et see ei olnud õige.»

Samuti lisas õli tulle ärimees Parvel Pruunsilla üllatuslik 300 000 euro suurune annetus, mis nüüdseks on tagasi kantud. Kotka kiitis Kõlvartit tänasel juhatusel koosolekul saavutatud kokkuleppe eest. «Kõlvarti olemus on selline, mida ta on treenerina teinud, on see, et ta otsib rahu. Tema oli see, kes ütles Jürile ja Tanelile (Ratas ja Kiik - toim.), et saame kokku ja lepime kokku, nii kakelda ei saa enam,» ütles Kotka. «Tänane juhatus oli nagu sõõm värsket õhku.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles