Saage tuttavaks: Liisa Ehamaa (21). Emajõe Ateenas üles kasvanud, sel suvel ülikooli kõrvalt praktikandina Postimehe Eesti uudiste toimetuses. Ja nüüd – parampampaa ja krahvdraakulalik muahahaha – viskame ta täiesti külma kõhuga Tallinna sellesuvisesse liikluspõrgusse. «Appi, kuidas ma hakkama saan?» ahastab katsejänes.

Ei, elajad me tegelikult ei ole. Täitsa viisakad hinged. Lihtsalt tahame näha, kuidas teisest linnast pärit inimene saab hakkama pealinna, noh, ütleme tagasihoidlikult, väljakutset pakkuvas liikluskorralduses.

Liisa tunnistab, et tartlasena on teda pealinna teetööd seni külmaks jätnud. Sinisilmselt pärib ta: «Kui aega varuda ja natuke marsruuti muuta, siis ei ole selles vast midagi katastroofilist, eks?!»

Emm… Ja selle järel teatud muigega: «Nojah.»

Liisa esimene ülesanne: minna endale sobival ajal ühistranspordiga toimetusest (Tartu maantee 80, vanas tselluloositehases) A. H. Tammsaare teele politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindusbüroosse, tuua sealt ära oma uus dokument ja siis tagasi tööle tulla. Liisa on kõigest kuu aega Tallinnas elanud, ja sedagi toimetuse lähedal.

Aga nüüd – minek!

Kommentaarid (4)
Copy