Küberkaitseüksus korraldab Karksi-Nuias droonitalgud

BNS
Copy
Droon. Pilt on illustreeriv
Droon. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Kaitseliidu küberkaitseüksuse (KKÜ) tänavune tehnolaager toimub laupäeval ja pühapäeval Mulgimaal Karksi-Nuias.

KKÜ droonigrupi tehnopäevadel lennutatakse droone Karksi-Nuia lõunapiirkonnas. Droonide lende korraldatakse ka öösel, ühtlasi testitakse droonide termokaameraid.

KKÜ droonigrupi eestvedaja, leitnant Kuido Külm selgitas, et tehnopäevade eesmärk on erinevate droonide võimekuste testimine ja kogemuste vahetamine teiste Kaitseliidu malevate droonipilootidega. Samuti on kavas ettekanded Ukraina sõjas toimuva droonisõja kogemustest.

Leitnant Külm kinnitas, et droonide lennutamise käigus jälgitakse Eestis kehtivaid lennundusnõudeid ja andmekaitse reegleid, mis tähendab, et kellegi akna taha või hoovi kohale ei minda drooniga tiirutama.

Kaitseliidu küberkaitseüksus (KKÜ) on Kaitseliidu vabatahtlike kogukond, mis koondab oma liikmete oskusteabe Eesti riigi kaitsmiseks. 2011. aastal moodustatud KKÜ eesmärk on Eesti e-eluviisi kaitsmine.

KKÜ fookus on riigikaitsel, treenitakse nii sõjaliste kui mittesõjaliste kriiside lahendamist. Laiapinnaline lähenemine riigikaitsele annab KKÜ liikmetele võimaluse osaleda üksuse tegevuses nii relvaga kui relvata.

KKÜ vastutusala ei ole seotud Eesti haldusjaotusega nagu see on ülejäänud Kaitseliidu malevatel. Küberkaitseüksus tegutseb üle Eesti, jaotatuna regionaalsetesse allüksustesse. Üksus allub otse Kaitseliidu ülemale.

KKÜ koondab nii avaliku sektori kui erafirmade spetsialiste. Nii viib KKÜ riigi vajadused kokku erafirmade huvidega ja aitab kaasa meie kõigi jaoks vajalike elutähtsate teenuste toimimisele tava- ja kriisiolukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles