Laagna Rukkililles hukkunud lapse õpetaja vallandati

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaia redelil hukkus mullu novembris 3-aastane laps.
Laagna Rukkilille lasteaia redelil hukkus mullu novembris 3-aastane laps. Foto: Priit Simson

Mullu novembris toimunud traagilise õnnetuse järel Laagna Rukkilille lasteaia juhataja kohusetäitjaks määratud Merike Plutus vallandas hukkunud lapse rühma õpetaja Virge pärast tema neli kuud sunnitud puhkusel olemist.

Surma saanud poisi rühmakaaslaste vanemad peavad õnnetuse ajal tööl olnud õpetaja vallandamist valeks ja soovivad hoopis selle otsuse teinud juhataja tagandamist, kirjutab Õhtuleht.

Laagna Rukkilille lasteaia Meelespea rühma 24 lapsevanemast 20 väidavad, et vallandamisotsus pole piisavalt motiveeritud, on tehtud läbimõtlematult ja uus juhataja ässitavat töötajaid üksteise vastu, seetõttu pöördusid nad õpetaja kaitseks linna haridusametisse.

Lapsevanemad ei näe juhtunus õpetaja Virge, pigem süsteemi ja rahapuuduse süüd ja soovisid ise tema tööle naasmist, sest vahepealse nelja kuu jooksul asendasid teda neli võõrast õpetajat ning see oli lastele traumeeriv.

Plutus nimetab rutakate otsuste tegemise süüdistust alusetuks ja kinnitab, et pole töötajaid ässitanud: «Pigem olen pikalt kaalunud ja teavet kogunud, enne kui tegin õpetajale töölepingu ülesütlemise otsuse.» Õpetaja vallandamist soovisid tema sõnul nii mitmed kolleegid kui lapsevanemad, kes ütlesid, et kui kõnealune õpetaja tööle naaseb, kaotab lasteaed nende silmis usaldusväärsuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles