Ebaseaduslik otsus läheb Alajõe vallale kalliks maksma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Alajõe valla kodulehest.
Fragment Alajõe valla kodulehest. Foto: http://new.alajoevv.ee/

Ida-Virumaa Alajõe vallavalitsuse endine maakorraldaja vaidlustas kohtus oma ametiga seotud muutused ja sellele järgnenud töölt vabastamise ning saavutas vallaga kokkuleppe, mille alusel laekub tema pangaarvele pooleteise aasta jooksul igas kuus 600 eurot.

Kaks aastat tagasi palus Ida-Virumaa Alajõe valla endine maakorraldaja kohtul tühistada vallavanema käskkirjad, millest esimesega muudeti tema ametinimetus maakorraldajast maaspetsialisti kohusetäitjaks, ilma et ta selleks nõusolekut oleks andnud, ning teisega kaks kuud hiljem seoses teenistustähtaja möödumisega töölt vabastati, kirjutab Põhjarannik.

Maakorraldajat kohtus esindanud advokaadibüroo Rödl & Partner vandeadvokaat Margus Kiir ütles, et ametinimetuse muutmine oli kohtus eraldi arutusel ning kohtuotsuse kohaselt olid need muutused sisuliselt koondamissituatsioon.
Tänavu veebruaris esitasid vallavalitsus ja maakorraldaja Tartu halduskohtule kokkuleppe ning palusid asja menetlemise lõpetada.

Kokkuleppe kohaselt maksab vald endisele maakorraldajale hüvitiseks 12 783 eurot: 3500 eurot menetluskuludeks, 4873 eurot seoses teenistussuhte lõpetamisega koondamise tõttu ning 4500 eurot seoses ebaseadusliku teenistusest vabastamisega. Maksegraafiku alusel kannab vald endise maakorraldaja pangaarvele alates veebruarist kuni 2013. aasta oktoobrini igas kuus 600 eurot, viimasel kuul 783 eurot.

Alajõe vallasekretäri kohusetäitja Andres Linnardi sõnul oli valla otsus kompromissile minna majanduslikult kõige otstarbekam. «Polnud mõtet hakata kohtuasjade peale rohkem raha raiskama, see oleks veel kallimaks läinud.»
Maakorraldajale makstava hüvitise kogusumma moodustab 3,4 protsenti Alajõe valla eelarvest. «Kindlasti see valla eelarvet mingil määral mõjutab,» ütles Linnard. «Aga me ei maksa seda ju korraga, vaid kahe aasta vältel.»

Alajõe vald käib kohut veel teisegi endise töötajaga, kes leiab samuti, et ta vabastati töölt ebaseaduslikult. Sellel puhul pole vald veel mingit kokkulepet pakkunud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles