VIDEO Tarmo Tamm kutsus parteinoored oma skandaalsesse sauna (7)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Kuigi keskkonnaamet nõuab riigikogu keskkonnakomisjoni esimehelt Tarmo Tammelt (Eesti 200), et ta Käsmu sadamasse Lahemaa rahvuspargi piiranguvööndisse püstitatud ujuvsauna eemaldaks, siis kutsus Tamm oma kurikuulsasse sauna hoopis Eesti 200 noored, kelle hulgas oli ministri nõunik ja riigikogu liige. 

Instagramis avaldatud videost on näha, et Tamm võõrustas oma saunas näiteks majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo nõunikku ja Eesti 200 juhatuse liiget Aleksei Jašinit.

Saun on paigaldatud looduskaitsealale piiranguvööndisse ja selle kohta pole Tammel keskkonnaameti luba. Keskkonnaameti Lääne-Virumaa büroo juhataja Maarja Lukas ütles Postimehele, et Tammega seotud MTÜ-l Käsmu Majaka Sadam on 17. juulini ehk tänaseni aega esitada ametile täpsustatud edasise tegevuse kava olukorra muutmiseks ning vastav dokumentatsioon.

«Vastasel juhul jätkame haldusmenetlust ettekirjutuse koostamisega, mille puhul on MTÜ Käsmu Majaka Sadamal kohustus korrarikkumine kõrvaldada ning selle mittetäitmise korral on keskkonnaametil õigus kohaldada haldussunnivahendeid – sunniraha, asendustäitmine,» ütles Lukas.

Tarmo Tammega seotud MTÜ ujuvsaun Käsmu sadamas, mille keskkonnaamet käsib eemaldada
Tarmo Tammega seotud MTÜ ujuvsaun Käsmu sadamas, mille keskkonnaamet käsib eemaldada Foto: Sander Ilvest

Postimees kirjutas 2. juunil, et Tamm ei vaevunud enne saunatellimist uurima, kas rahvuspargis tohib mereranda sauna püsti panna. Moodulsaun viidi Käsmu mullu aprillis, samal kuul küsis Tamm keskkonnaameti käest saunaprojekti kohta seisukohta ja sai mais keelduva vastuse.

Äripäeva andmeil palus Haljala vallavalitsuse ehitusspetsialist sauna kui ebaseadusliku ehitise sealt minema viia. Kuid mullu augustis toodi saun tagasi ja see paigaldati kalda äärde merre ujuvpontoonidele. Keskkonnaamet selgitas, et ka mere piiranguvööndis on kaitse-eeskirja kohaselt hoone püstitamine keelatud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles