Pensionär uhkest renoveerimisest: vanad lükatakse nagu teerulliga eest (16)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Renoveerimisplaanidega korteriühistus Aasa 5 tegutseb kohtutäitur Aive Kolsar ja neli muud asutust, kellel on raha lahedamalt käes kui pensionäridel, ent ometi oodatakse, et kõik aitavad elektriautode laadimise kohti välja ehitada.  
Renoveerimisplaanidega korteriühistus Aasa 5 tegutseb kohtutäitur Aive Kolsar ja neli muud asutust, kellel on raha lahedamalt käes kui pensionäridel, ent ometi oodatakse, et kõik aitavad elektriautode laadimise kohti välja ehitada.  Foto: Kadri Tammepuu

Kui ühe Põlva kortermaja pensionärid hakkasid suurejoonelisi renoveerimisplaane pidava ühistu juhatuselt nõudma odavamaid lahendusi ja osa tööde edasilükkamist, teatati, et ühistus loeb enamuse tahe, mitte muutunud majandusolukord. Lisaks soovitati hädalistel kolida väiksemale pinnale või nõutada vallalt toimetulekutoetust.

«Nii asjad käima ei peaks, nagu meil siin on, et vanad lükatakse nagu teerulliga eest,» põrutas Põlvas elav Elmu Otsing (81). Mehele on kõva hääl külge jäänud nõukaajast, mil ta pidas sovhoosis agronoomi ametit, kus tuli traktoristiga rääkimiseks end põllul üle mürisevate mootorite kuuldavaks teha.

Kuus aastat tagasi ostis Eesti taasiseseisvumise järel vahepeal talu pidanud Otsing koos naisega Põlvas linna äärde kolmetoalise korteri, et leida kena vaikne koht vanaduspõlve pidamiseks. Kuigi talu müüdi maha, peab Otsing isegi linnas lapikest aiamaad, mis paistab köögiaknast kätte.

Praegu käivad majas, kus Otsingud elavad, ettevalmistustööd renoveerimiseks. See on tal närvi mustaks ajanud. «Isegi uni enam ei tule öösel,» tõdes ta. Kuigi kolmekorruseline 36-korteriga ühistu aadressil Aasa 5 pääses tänavu ühena vähestest nende õnnelikke sekka, kes said KredExilt maja kordategemiseks ligi ühe miljoni eurose toetuse – pool vajaminevast summast. Kogu Eesti peale väljajagamiseks ette nähtud 80 miljonit eurot lõppes riigil poole päevaga, kusjuures suur hulk soovijaid jäi ukse taha.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles