Tallinna ühistranspordi uuendamine jätab Pirita-Kose elanikud olulisest bussiliinist ilma (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Pirita-Kose elanikele valmistas pettumust kavatsus lõpetada bussiliini nr 5 tegevus.
Pirita-Kose elanikele valmistas pettumust kavatsus lõpetada bussiliini nr 5 tegevus. Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas liidetakse lähiajal mitmed olulised bussiliinid, mille tulemusena peaks tunduvalt paranema võimalused sõita ühest linnaosast teise, seda eelkõige just Lasnamäe elanike jaoks.

Muudatused jõustuvad 1. augustil, kui tee-ehitustest põhjustatud liikluskaos on haripunktis ega näita väimaidki vähenemise märke. Sellel, et muudatusi tehakse just praegu, on abilinnapea Vladimir Sveti (KE) sõnul väga lihtne põhjus.

«Uued liinid vajavad harjumist, ja me soovime, et inimestel oleks rohkem aega harjuda sellega, kuidas bussid nendel liinidel sõidavad ja neil oleks aega õpetada ka oma lastele, kuidas nende liinidega kõige paremini kooli saab,» lausus Svet.

Ta lisas, et muudatused puudutavad eri linnaosadest kesklinna sõitvate busside marsruute, mis omavahel ühendatakse. «Me teeme seda nii, et tekiksid marsruudid, mis algavad linna ühest otsast, sõidavad läbi kesklinna ja jõuavad linna teise otsa. Osa liinide puhul lisaks nende kokkusidumisele kesklinnas me ka muudame nende marsruute,» selgitas Svet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles