Henn Põlluaas: EKRE pöörab võimule saades automaksu tagasi (42)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Põhjendus, et Eesti on üks väheseid maid, kus automaks puudu, ei maksa ju mitte midagi, ütleb Henn Põlluaas.
Põhjendus, et Eesti on üks väheseid maid, kus automaks puudu, ei maksa ju mitte midagi, ütleb Henn Põlluaas. Foto: Taavi Sepp

Valitsus kavatseb automaksuga kiiresti edasi liikuda, et see seadusena sügisel riigikogus vastu võtta. See võimaldaks hakata uut maksu riigieelarvesse korjama juba 2025. aastal. Opositsioon seda ilmselt ei toeta. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ei näe sellel maksul muud mõtet, kui raha korjamist Reformierakonna poliitiliste lubaduste täitmiseks, ütleb riigikogu EKRE fraktsiooni liige Henn Põlluaas Postimehele.

Valitsusel on kindel kava kehtestada automaks. Kuigi rahandusminister Mart Võrklaev (RE) ei ole veel EKRE riigikogu fraktsiooniga kohtunud, on teil siiski mingi seisukoht selle maksu suhtes olemas?

On ikka. Automaks, mille kohta minister ütles, et seda on juba palju arutatud – tegelikult saime alles nüüd selgema pildi, millist maksu planeeritakse. Juba kevadel pandi püsti eesmärk koguda 120 miljonit [eurot] rahva käest maksudena ja nüüd ongi see raha n-ö ära planeeritud. Mingit muud eesmärki sellel automaksu kehtestamise seadusel ei olegi.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles