Uus-Meremaal sai tulistamises surma kaks inimest

Copy
Politseinikud sündmuskohal.
Politseinikud sündmuskohal. Foto: SAEED KHAN/Scanpix

Aucklandi kesklinnas asuval ehitusplatsil leidis neljapäeval aset tulistamine, milles hukkus kaks inimest ja tulistaja, teatas Uus-Meremaa politsei.

Veel kuus inimest sai haavata.

Tulistamine langes kokku Uus-Meremaa ja Austraalia koostöös korraldatud naiste jalgpalli maailmameistrivõistluste avapäevaga, kuid polnud spordiüritusega kuidagi seotud. Praegu Aucklandis viibiv USA rahvusmeeskond teatas oma avalduses, et kõigi mängijate ja töötajatega on arvestatud ning nad on kaitstud.

Ajalehe New Zealand Herald andmetel leidis tulistamine aset neljapäeva varahommikul kohaliku aja järgi ja politsei palus inimestel uurimise ajaks piirkonnast eemale hoida.

Esialgsetel andmetel tungis relvastatud mees rajatisesse, kus tappis kaks ja vigastas vähemalt kuut inimest. Vigastatute hulgas oli ka politseinik, kes viidi haiglasse. Korrakaitsja seisund oli stabiilne.

Koheselt polnud selge, kuidas tulistaja suri ega teada ka rünnaku motiivid. Ühe versiooni kohaselt sai mõrtsukas surma tulevahetuses politseinikega.

Peaminister Chris Hipkins väljendas Uus-Meremaal haruldase massitulistamise puhul vapustust ja sügavat kurbust, kuid ütles, et spordiüritus jätkub plaanipäraselt.

«Julgeolekuametnike hinnang on, et riiklikku julgeolekuriski ei ole. Uus-Meremaa riikliku julgeoleku ohu tase ei muutu,» sõnas peaminister.

«Linnaelanikud ja üle maailma pealtvaatajad võivad olla kindlad, et politsei on ohu neutraliseerinud ja et nad ei otsi juhtunuga seoses kedagi teist. Valitsus on FIFA korraldajatega rääkinud ja turniir läheb edasi. Uusmeremaalaste ja meie külastajate turvalisus on meie esmatähtis,» toonitas Hipkins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles