Johannesburgis sai gaasiplahvatuses viga 41 inimest

Copy
Kaader plahvatuskohast.
Kaader plahvatuskohast. Foto: KIM LUDBROOK/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi kõige rahvarohkemas linnas Johannesburgis sai kolmapäeval arvatavas maa-aluses gaasiplahvatuses viga vähemalt 41 inimest, teatasid võimuesindajad.

Plahvatus lõhkus tee ja paiskas ümber rohkem kui 20 autot.

Haiglasse saadet vigastustega 41 inimest, kellest kaks on kriitilises seisundis. Veel üheksa inimest on raskelt vigastatud.

Teised inimesed evakueeriti piirkonnast, kuna kardeti teist plahvatust või seda, et mitmekorruselised majad mõnes kesklinna piirkonnas, mis on kohati lagunenud, võivad kokku kukkuda.

«See on ime, et hukkunuid pole. Hooned on varisemisohus. Olukord on halb ja kahju ulatuslik,» ütles Gautengi provintsivalitsuse juht Panyaza Lesufi.

Päästeteenistused süüdistasid algselt maa-aluseid gaasitorusid, kuid ettevõtte Egoli Gasi hinnangul on see ebatõenäoline.

«Meie võrgus ei ole esinenud rõhukadu, mis viitaks gaasitorustiku kahjustamisele. Meie piirkonna kliendid saavad gaasi jätkuvalt katkematult,» seisis ettevõtte avalduses.

Lesufi sõnul esialgne uurimine plahvatuse põhjust ei paljastanud.

«Olukord on siiski täielikult kontrolli all. Eksperdid saavad täieliku ülevaate ja annavad meile nõu,» kinnitas provintsivalitsuse juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles