Pettunud Pirita-Kose elanik: bussi­liikluse muudatus on sigadus kuubis (10)

Liisa Ehamaa
, praktikant
Copy
Pirita-Kose elanikud avaldasid pahameelt bussiliini nr 5 muudatuste pärast ning nõudsid, et tegevusele tuleb panna punkt.
Pirita-Kose elanikud avaldasid pahameelt bussiliini nr 5 muudatuste pärast ning nõudsid, et tegevusele tuleb panna punkt. Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas Pirita linnaosa valitsuse saalis toimus neljapäeva õhtupoolikul erakorraline infotund, kuhu oli kohale tulnud mitukümmend Pirita-Kose elanikku, kes kõik tundsid muret bussiliini nr 5 saatuse pärast, sest vajalike peatustega otseühendus kesklinnaga kaob.

Pea kahe tunni jooksul vastasid murelike elanike küsimustele Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit (KE), Tallinna transpordiameti liiklusosakonna juhataja Andres Urm ja Tallinna linnatranspordi teenindusdirektor Hannes Falten.

Infotunnis teatasid kohalikud ühehäälselt, et alternatiividega nemad ei lepi. Üheskoos avaldati lootust, et vana bussimarsruut jääb. Elanikud tõdesid, et teade muudatusest tuli ootamatult ning otsuse tagamaad jäävad neile arusaamatuks. «Ma mõõtsin autoga ära, kui palju te Pirita-Kosel muudatusega võidate – ainult 1300 meetrit. Kas kõik toimiv on vaja lõhkuda? Tehke see bussiliiklus kas või Narva välja, aga las meie ring käib vanamoodi edasi,» lausus kuulaja esireast. Kuigi linnaosa vanem püüdis pingelist olukorda kontrolli all hoida ning kinnitas korduvalt, et on lahendustele avatud, täitus saal järjest suurema pahameelega.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles