Ukraina kultuuriminister lahkus ametist

BNS
Copy
Ukraina kultuuri- ja teabepoliitika minister Oleksandr Tkatšenko
Ukraina kultuuri- ja teabepoliitika minister Oleksandr Tkatšenko Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Scanpix

Ukraina kultuuri- ja teabepoliitika minister Oleksandr Tkatšenko esitas neljapäeva õhtul Ukraina peaministrile Denõss Šmõhalile lahkumisavalduse, teatas uudisteagentuur UNIAN.

«Andsin täna õhtul peaministrile lahkumisavalduse, mille põhjus oli arusaamatuslaine kultuuri tähtsusest sõja ajal. Alles üllatas mind presidendi sõnavõtt samal teemal. Sõjaaegne kultuur on oluline, sest see pole sõda mitte ainult territooriumide, vaid inimeste pärast ja inimesed on meie mälu, ajalugu, keel, loovus, pärand, sõnum ja tulevik,» sõnas minister.

«Nii era- kui ka avalikud vahendid sõja ajal kultuuri jaoks pole vähem olulised kui droonide jaoks, sest kultuur on meie identiteedi ja meie piiride kilbiks,» jätkas minister.

«Ja see on minu põhimõtteline seisukoht selles suhtes,» toonitas Tkatšenko.

Tkatšenko on kultuuri- ja infopoliitika minister alates 2020. aasta juunist. Tkatšenko kirjutas lahkumisavalduse juba 2021. aastal, kuid siis Ülemraadas seda ei kinnitatud.

Selle aasta 20. juulil palus president Volodõmõr Zelenskõi peaminister Šmõhalil kaaluda kultuuri- ja infopoliitikaministri väljavahetamist. Zelenskõi sõnul peaks sõja ajal maksimaalselt ressursse minema kaitsesse. President rõhutas, et muuseumid, kultuurikeskused, sümboolika ja sarjad on olulised, kuid nüüd on kahjuks teised prioriteedid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles