NÄDALA PERSOON Annely Kolk julges minna Eesti saadikuks Ukrainas (2)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Annely Kolk hoiab käes ajaloolist silti. Eesti esimene suursaadik Türgis Märt Volmer korraldas 2008. aastal Türgis esimese suusamaratoni. Silt ongi pärit sellelt esimeselt maratonilt, millel osales teiste hulgas tollane peaminister Andrus Ansip. 
Annely Kolk hoiab käes ajaloolist silti. Eesti esimene suursaadik Türgis Märt Volmer korraldas 2008. aastal Türgis esimese suusamaratoni. Silt ongi pärit sellelt esimeselt maratonilt, millel osales teiste hulgas tollane peaminister Andrus Ansip. Foto: Jaanus Piirsalu

Dialoogi on maailmas vähe. Ei saa ju olla nii, et ühel poolel on absoluutselt õigus ja teine absoluutselt eksib, ütleb Annely Kolk, kellest saab kümne päeva pärast Eesti uus suursaadik sõdivas Ukrainas. Temast saab meile mitmeks aastaks Eesti kõige tuntum diplomaat. Praegu on ta viimaseid päevi Eesti saadik Türgis.

Tegudenaine, iseloomustab 46-aastast Annely Kolki temaga kaua koos töötanud Eesti diplomaat. Just Kolk tõi kuus aastat tagasi Indiast koju seal aastaid kinni istunud Eesti laevakaitsjad. Ta on kirglik suitsetaja ning ristsõnade lahendaja – juba lapsest saadik, kui lahendas ristsõnu isaga võidu. Kui ta Tallinnast Ankarasse lendab, siis võib kindel olla, et üks kohver on triiki täis ristsõnu. Ta õppis ära türgi keele («Kaks aastat läks aega enne, kui hakkasin rääkima. Kuigi siiani on vahel raske aru saada.») ja tudeerib nüüd ukraina keelt.

Olete 24 aastat olnud diplomaat. Teie karjäär algas siis, kui Eestil oli käia veel pikk tee Euroopa Liidu ja NATOni. Kuidas on diplomaatia selle aja, terve inimpõlve jooksul muutunud? Kuidas on digiajastu muutnud diplomaatide tööd?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles