Moodne ärikeskus peibutab ka tervisekassat

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Haigekassa muutub tervisekassaks.
Haigekassa muutub tervisekassaks. Foto: Madis Veltman

Kel Tallinnas tervisekassasse asja, peavad bussijaama kõrval asuva hoone asemel tulevikus suunduma Olümpia hotelli vastu kerkivasse Arteri ärikeskusse.

Tervisekassa (endise nimega haigekassa) kommunikatsioonijuht Evelin Trink kinnitas Postimehele, et kolimine Arteri ärikeskusse on asutusel küll kavas, aga see ei juhtu veel lähima aasta jooksul. Kui palju büroo majandamise kulud seeläbi muutuvad, peaks selguma järgmise aasta kevadeks. «Praegu käib ettevalmistustöö – uues kohas mõeldakse luua avatud kontor,» sõnas ta.

Kolimise mõtted tekkisid riiklikku ravikindlustust pakkuvas asutuses kahel põhjusel. «Esiteks on meie Lastekodu tänava maja amortiseerunud ja teiseks kippus see suureks jääma – lauad on sageli tühjad, kuigi töötajaid on juurde värvatud,» tõdes Trink. Ta selgitas, et kohe koroonakriisi alguses loodi tervisekassas kaugtöövõimalused ja praegugi saab tihti kodust töö ära teha.

Tervisekassas töötab ligi 210 inimest, kuid mitte kõik neist ei tegutse pealinnas. Harukontorid paiknevad Tartus, Pärnus ja Jõhvis.

Reedel teatas ka Swedbank oma kolimisest Arteri ärikvartalisse 2025. aasta esimeses pooles. Samuti kavandatakse samasse 58 üürikorterit.

Arteri kvartal valmib 2024. aasta kolmandas kvartalis. Liivalaia ja Juhkentali tänava nurgal asuv kompleks koosneb 28-, 15- ja 9-korruselisest hoonest ning neid ühendavast keskhoonest koos parkimismajaga. Kokku 38 000 m² üüripinnaga kvartalisse tuleb 29 000 m² büroopinda ja 6000 m² toitlustus- ning teeninduspindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles