FOTOD Politsei palub abi kirjanike majale Eesti NSV lipu heisanud meeste tuvastamiseks (5)

Postimees
Copy

Politsei palub abi laupäeva varahommikul Tallinnas Harju tänav 1 asuva kirjanike maja seinale kirjanik Juhan Smuuli bareljeefi kõrvale Eesti NSV lipu heisanud meeste tuvastamiseks.

Mehed panid laupäeva varahommikul kell 5.03 Tallinnas Harju tn 1 hoone külge Eesti NSV lipu. Kell 9.29 võtsid samad mehed lipu maha.

Kõigil, kes tunnevad fotodel olevad mehed ära, palub politsei sellest teada anda telefonil 58871437.

Juhan Smuuli bareljeef Tallinna vanalinnas kirjanike maja küljes küttis kirgi tänavu kevadel, kui mitu kirjanikku tõstatas küsimuse bareljeefi mahavõtmisest. Bareljeefi vastu võttis kõige teravamalt sõna kirjanik ja Sõpruse Puiesteest tuntud muusik Mait Vaik, kes mõtleb Smuulist kui oma kolleege represseerinud stalinistist.

21. aprillil toimus eestseisus ning seal hääletas enamik liidu liikmetest bareljeefi eemaldamise vastu. Küll aga otsustas eestseisus lisada bareljeefi juurde QR-koodiga sildi, milles on Smuuli loo tumedam pool lahti kirjutatud.

1922. aastal Muhus sündinud Juhan Smuul oli proosakirjanik ja ühiskonnategelane. Smuul kirjutas 30 loomeaasta jooksul nii proosat, poeesiat kui ka draamakirjandust. Kirjanik suri 1971. aastal.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles