FOTOD JA VIDEO Estonia visiiri blokeerivaks haamriks peetud ese lagunes müksates tükkideks (5)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Parvlaeva Estonia vrakki uuriv meeskond vaatles laupäeval lähemalt eset, mida laeval hukkunute esindaja pidas visiiri juhtkangi blokeerivaks haamriks, ese lagunes pärast väikest müksu väikesteks tükkideks.

Hukkunute lähedaste esindaja Peeter Ude rääkis reedel Kanal2 uudistesaatele «Reporter», et laeva visiiri juhtkangi vahel olevat detaili on tarvis kindlasti uurida.

«Kindlasti ei ole selle sinna pannud tuukrid. See omab väga suurt tähtsust, miks ta seal on ja millist mõju avaldas see laeva uppumisprotsessile. Tuleb teha kindlaks, kas selle esemega üritati laeva päästa või mis seal tegelikult toiminud on,» rääkis Ude.

Estonia huku uute asjaolude hindamisest projekti juhtivekspert Tauri Roosipuu sõnul otsustas hukupaigas viibiv rahvusvaheline uurimismeeskond laupäeval seda eset lähemalt uurida.

«Kuna visiiri ja rambi juhtkapp asub autoteki sissepääsu kõrval, siis autoteki videouuringu käigus vaatlesime lähedalt ka juhtkappi. Allveeroboti sõukruvi veejoa toimel eemaldus moodustiselt oranž kiht ning pärast väikest müksu robotiga lagunes moodustis väikesteks tükkideks. Haamrit või muud taolist objekti ei leitud,» kommenteeris Roosipuu.

Pühapäeval tõi uurimismeeskond Estonia vrakilt üles ühe aknaklaasi, aknatihendi ja trossi vasaku parda küljest.

Kirjutasime algselt, et meeskond uuris visiiri juhtkangi laupäeval, tegelikult leidis see aset reede õhtul.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles