RMK nuumab sooduspuiduga hiigelvõlglast, kellele maksuamet nõudis pankrotti (7)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Sawmill of Sadala tootmishoone ja laoplats Põltsamaal. 
Sawmill of Sadala tootmishoone ja laoplats Põltsamaal. Foto: Google Maps

Maksuametile ligi miljon eurot võlgu olev puidutööstur on saanud Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) käest kestvuslepinguga soodsalt puitu, kuigi müügireeglid peaksid võlglased puidust eemal hoidma.

Rohkem kui 550 000 euro suurune maksuvõlg oli 19. juulil kraes osaühingul Sawmill of Sadala ja üle 400 000-eurone võlg selle tütarettevõttel Sawmill Wood Product. «Tänahommikuse [19.07] seisuga on Sawmill of Sadalal riigi ees maksuvõlg ja näiteks täna toimuval avalikul enampakkumisel ta osaleda ei saaks,» möönis seepeale RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi.

Riigi käest puidu ostjal ei tohi olla maksuvõlga ega võlgnevust RMK ees, on kirjas RMK puidumüügireeglites. Puiduoksjonitele võlgnikud ei pääse, kuid kestvuslepinguga on võimalik puit ikkagi kätte saada. Samuti tekkis küsimus, kas RMK on kõigil väidetud aegadel üldse maksuvõlgu kontrollinud.

Põltsamaal tegutsev OÜ Sawmill of Sadala oli maksuametile üle poole miljoni euro võlgu juba 2020. aasta sügisel, kuid soovis RMK käest ikkagi soodsat kestvuslepingupuitu saada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles