400 000 eurot söögile: abivajajatele jagatud toidukaardid läksid asja ette (1)

Liisa Ehamaa
, praktikant
Copy
Aprillis käivitunud pilootprojekti käigus jagasid Rimi ja sotsiaalministeerium laiali 16 000 toidukaarti abivajajatele.
Aprillis käivitunud pilootprojekti käigus jagasid Rimi ja sotsiaalministeerium laiali 16 000 toidukaarti abivajajatele. Foto: Kermo Benrot

Aprillis käivitunud Rimi ja sotsiaalministeeriumi pilootprojekt, jagada Harju- ja Raplamaal olevale 16 000 abivajajale toidukaarte, on jõudnud lõpule ning sügisel plaanitakse toiduabi osutada juba üle Eesti. 

Sotsiaalministeeriumi toimepidevuse juhi Tea Varraku sõnul kuuluvad toiduabi saajate alla nii toimetulekutoetuse saajad kui ka inimesed, kes on saanud kohaliku omavalitsuse sissetulekust sõltuvalt toetust. Toidukaartide puhul on tegemist pilootprojektiga, mida pole varem Eestis katsetatud. Praegu on toidukaardiga võimalik maksta ainult Rimis, sest kauplus võitis kevadel toiduabi korraldamise hanke. «Kuigi me kaasasime ka eraettevõtteid kõikidesse aruteludesse, siis saime tagasisidet, et nad soovivad esmakordset projekti kõrvalt vaadata ja näha, kas õnnestub või ei õnnestu,» ütles Bats. 

Toidukaartide jagamist otsustati alustada Rapla- ja Harjumaalt, kus abivajajate osakaal on kõige suurem. «Tahtsimegi alustada kõige suurema linna ja rohkemate inimestega, et oleks selge, mis projektis parandamist vajab,» ütles Varrak.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles