Hispaania saatis Ukrainale veel neli tanki Leopard 2A4

BNS
Copy
Ukrainlaste Leopard 2 Zaporižžja oblastis.
Ukrainlaste Leopard 2 Zaporižžja oblastis. Foto: Andriy Andriyenko/Scanpix

Hispaania annetas Ukrainale järjekordse partii humanitaar- ja sõjalist abi, mille seas veel neli tanki Leopard 2A4, teatas esmaspäeval uudisteagentuur UNIAN.

Hispaania kaitseministeeriumi teatel asub Ukraina poole teele laev, millel pardal on neli Leopard 2A4 tanki ja toimetab kauba sihtkohta augusti alguses.

Hispaania on varasemalt juba Ukrainale üle andnud kuus samade omadustega tanki Leopard 2.

Lisaks saatis Hispaania kümme soomukit TOA M-113, ühe soomustatud mitmeotstarbelise sõiduki ja kümme raskeveokit. Kauba hulgas on ka kolm tsiviilkiirabiautot, soomustatud kiirabiauto ja soomustatud tsiviilkiirabi, mis on mõeldud piirivalvuritele.

Poolas Gliwices alustas tööd Leopard-2 tankide hooldus- ja remondikeskus Ukraina jaoks, teatas nädalavahetusel Poola kaitseminister Mariusz Błaszczak.

«Kapitaalremondikeskus Gliwices on käiku lastud! Esimesed kaks Leopardi juba saabusid Ukrainast Bumari tehasesse,» kirjutas ta oma Twitteri mikroblogis.

Błaszczak teatas sellise keskuse loomisest tänavu aprillis. Tookord ta rõhutas, et relvatootja Bumar-Łabędy tehase valimise põhjuseks on asjaolu, et seal on juba 20 aastat remonditud, hooldatud ja moderniseeritud Leopard 2A4 tanke.

Minister märkis, et Gliwices ka remonditakse ja moderniseeritakse Poola relvajõudude kasutuses olevaid T-72 seeria tanke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles