OHTLIKUS KOGUSES TAIMEMÜRKI Eesti poodidest eemaldatakse Egiptuse päritolu porgandid (3)

Postimees
Copy
Pildil olevad porgandid ei ole juhtunuga seotud.
Pildil olevad porgandid ei ole juhtunuga seotud. Foto: Kaja-Kadi Sepp / Postimees / Scanpix

Põllumajandus- ja toiduamet avastas hulgimüüja Karlskroona levitatud Egiptuse päritolu porganditest lubamatus koguses taimekaitsevahendi jääki ja need tuleb müügilt eemaldada.

Kõik toidukäitlejad, kes on ostnud Karlskroona OÜ müüdud Egiptuse päritolu värskeid porgandeid, partii numbriga 78344, peavad toote turult kõrvaldama ning teavitama sellest Põllumajandus- ja Toiduametit e-posti teel pta@pta.agri.ee.

Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialisti Kaisa Orgusaare sõnul tuvastati porgandis taimekaitsevahendi jääki potentsiaalselt ohtlikus koguses.

«Ettevõtet kohustati tooted turult tagasi kutsuma ning edastama ametile vajalikud dokumendid. Ettevõtte pole kõiki vajalikke dokumente ametile edastanud, kuid loodame, et teeb seda peatselt ning kutsub saastunud tooted turult tagasi,» selgitas Orgusaar.

Kokku saabus Eestisse üle seitsme tonni porgandeid, mis sisaldasid taimekaitsevahendi jääki Fenamiphos. Tuvastatud kogus võib kujutada ohtu inimese tervisele.

Kui toode, mis ei vasta toiduohutusnõuetele, on tarbijani jõudnud, siis on toidukäitleja õigusaktist tulenev kohustus anda tarbijatele tõhusat ja täpset teavet toote kõrvaldamise põhjuste kohta. Samuti toimetab toidukäitleja tarbijatele juba tarnitud tooted vajaduse korral tagasi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles