Rong saabus läbi õhu Haapsallu

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Haapsalu raudteejaama saabus üle pika aja vagun, mis toodi treileril Tallinnast kohale ja tõsteti kraanadega rööbastele.
Haapsalu raudteejaama saabus üle pika aja vagun, mis toodi treileril Tallinnast kohale ja tõsteti kraanadega rööbastele. Foto: Taavi Sepp

Eksponaat saabus Haapsallu treileril ning tõsteti Kint Logisticsi kraanadega jaamahoone taga rööbastele. Kui see töö märkimisväärse kiirusega tehtud sai, tänas perroonile kogunenud enam kui sajapealine publik töömehi marulise aplausiga.

«Raudteemuuseum on saanud jälle ühe eksponaadi võrra rikkamaks. Üks rong saabus läbi õhu Haapsallu,» lausus muuseumi juht Talis Vare.

«Sellist eksemplari meie kogus veel ei olnud, ja rohkem ei tule ka. Sest see on seda tüüpi diiselrongi juhtvagunitest viimane, mis Eestis olemas on. Kümme aastat tagasi oli ajakirjanduses uudis, et kõik sellised vagunid võetakse sõidust maha ja need lähevad vanametalliks. Mul on hea meel, et me saame selle uudise nüüd ümber lükata. Et kõik ikka ei läinud vanarauaks, viimane neist jõudis muuseumisse,» lisas ta.

Muuseumijuht tänas AS Go Crafti, mis seda vagunit hoidis ja sellele ka värskenduskuuri tegi, ning kultuuriministeeriumi, mis vaguni transporti rahastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles