Ministeerium eesti keele õppest: loodame, et põgenikelt ei pea raha tagasi nõudma

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Õigekeelsussõnaraamat
Õigekeelsussõnaraamat Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriministeerium loodab, et põgenikud on siiski seadusekuulekad ning riigil ei tule neilt eesti keele õppe katkestamise pärast raha tagasi nõuda. Ametkonna kinnitusel on üle 5500 ajutise kaitse saaja algtaseme eesti keele kursused juba edukalt lõpetanud.

Kolmapäeval sai teatavaks, et kultuuriministeeriumil on plaan saata arve neile põgenikele, kes on mõjuva põhjuseta jätnud keeleõppe pooleli. Samas avaldas ministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse osakonna juhataja Olga Sõtnik Postimehele lootust, et Eestilt kaitset saanud välismaalaste rahakoti kallale pole vaja minna.

«Loodame, et riigile tagastatav summa saab olema 0 eurot, sest uue määruse eesmärk on motiveerida rahvusvahelise, sh ajutise kaitse saajaid tasuta eesti keele kursusi edukalt lõpetama,» ütles Sõtnik.

Sõtniku sõnul on selle aasta 24. juuli seisuga algtaseme ehk A1 taseme eesti keele tasuta kursustel osalenud 5990 ajutise kaitse saajat, neist 5554 on kursused ka edukalt lõpetanud. «2519 inimesel on õppimine veel pooleli ning 894 inimest on kursustele registreerunud ja ootavad uute kursuste algust,» märkis ta.

Ent kui ministeeriumil siiski tuleb põgenikelt raha sisse kasseerida, lähevad tagasimakstavad summad tagasi riigieelarvesse, lisas Sõtnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles