Venemaa võib kasutada Myanmarist pärit laskemoona (1)

BNS
Copy
Ukraina päästetöötajad pärast mürsurünnakut Siverskis
Ukraina päästetöötajad pärast mürsurünnakut Siverskis Foto: OLEG PETRASYUK / Scanpix

Ukraina sõja tõttu rahvusvahelises isolatsioonis ja laskemoonapuuduses Venemaa on hakanud nähtavasti kasutama Myanmaris valmistatud laskemoona, teatas kolmapäeval ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Venemaa arsenali on hiljuti muu hulgas ilmunud Myanmari 120-mm mürsud. Samal ajal pole olnud teateid laskemoona tarnimisest Myanmarist Venemaale.

Kanali Ukraine Weapons Tracker andmetel tuvastati mürsud Myanmarist pärit relvadele iseloomulike tunnuste järgi.

Samas märgivad asjatundjad, et suurem osa märgistustest on tahtlikult eemaldatud ja üle värvitud, et tuvastamist võimalikult keeruliseks muuta.

UNIAN tõi sellega seoses välja, et pärast 2021. aasta sõjaväelist riigipööret valitseb Myanmari hunta, mis on samuti sattunud rahvusvahelisse isolatsiooni.

Myanmar on olnud vägivalla küüsis alates 2021. aasta riigipöördest, millega kukutati Aung San Suu Kyi valitsus ja tehti lõpp riigi üürikesele eksperimendile demokraatiaga.

Hiina ja selle liider Xi Jinping on täiesti kindlalt kaasosalised Venemaa kallaletungis Ukrainale, ütles Briti luureteenistuse MI6 juht nädal tagasi väljaande Politico avalikul esinemisel.

Richard Moore süüdistas Hiinat ka Myanmari sõjaväehunta jõhkra jõukasutuse võimaldamises ja hoiatas ohu eest, mida kujutavad Hiina andmelõksud ja tehnoloogilised edusammud.

Vene kaitseminister Sergei Šoigu kiitis kolmapäeval Pyongyangis Põhja-Korea ametivennaga kohtudes kahe riigi partnerlust.

«Venemaale on Korea Rahvademokraatlik Vabariik tähtis partner, kellega meil on ühine piir ja rikkalik koostööajalugu,» vahendas kaitseministeerium Šoigu sõnu.

Põhja-Korea tähistab sel nädalal suurejooneliselt 70. aasta möödumist Korea sõja lõpetanud vaherahust, kutsutud on nii Vene kui ka Hiina delegatsioon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles