Haiglahooned ühendati klaasgaleriiga

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Tallinnas Paldiski maanteel avati galerii, mis ühendab kaks kõrvuti asuvat haiglahoonet.

Äsja valminud galerii ühendab Lääne-Tallinna Keskhaigla kaht haiglahoonet – Meremeeste haiglat (Paldiski mnt 68) ja nakkuskliiniku statsionaari (Paldiski mnt 66).

Hoonetevaheline galerii võimaldab patsiente transportida ja haiglatöötajatel liikuda ühest hoonest teise kiiresti, ilma õue läbimata. Seega ei vajata kahe haiglahoone vaheliseks patsientide transpordiks enam kiirabi- või haiglasõidukit. Samuti on tervishoiutöötajatel varasemast kiirem ja mugavam käia galerii kaudu patsiente konsulteerimas või viia laborisse proove.

Hoonete kaugus galeriiga ühendatud punktide vahel on 120 meetrit. Galerii katusel on katusekatte materjal, millesse on integreeritud päikesepaneel. Teadaolevalt on see Eestis kõige pikem katus, kus on katusekattega integreeritud päikesepaneelide ala. Paneelide võimsus on 35 kWp.

Galerii arhitektuurse lahenduse autor on Indrek Saarepera (Arhitektuuribüroo Visuaal OÜ) ning ehitustöid teostas BauEst OÜ. Projekti kogumaksumus oli ligi 2,1 miljonit eurot ja see rahastati Lääne-Tallinna Keskhaigla vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles