Veebis käib alternatiivne tasuta ühistranspordi küsitlus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistranspordi-küsitlus Petitsioon.ee's.
Ühistranspordi-küsitlus Petitsioon.ee's. Foto: petitsioon.ee

Tallinna vabaühenduste võrgustik avaldas portaalis Petitsioon.ee linnavalitsuse küsitlusele alternatiivse gallupi, kus küsib, kas tasuta ühistransport on pealinnale õige mõte.

Küsimusele «Kas Te toetate Tallinna tasuta ühistranspordile üleminekut (20 miljoni euro piletitulu katmist maksumaksjate rahast)?» vastanutest oli kella 16.50 seisuga ülemineku poolt vaid 2,4 protsenti. Tõsi, vastanuid oli selleks hetkeks alles 83.

Ülejäänud küsitluses osalenud jagunesid kahe vastusevariandi vahel. 60,2 protsenti leidis, et «seda raha on vaja Tallinna ühistranspordi arendamiseks» ja 37,3 protsenti, et «seda raha on vaja muudesse valdkondadesse».

Ettevõtmise üks algataja, Juho Kalberg vabaühenduste võrgustikku kuuluvast Telliskivi seltsist rääkis, et mõte küsitluseks tekkis vastureaktsioonina linnavalitsuse raharaiskamisele.

Tema sõnul korraldatakse väga kallis küsitlus, millele aga ei ole võimalik vastata, sest andmeid, mille põhjal otsustada, ei ole olemas. «See on võimalus neile, kes tahaks oma arvamuse välja öelda, kuid ei saa seda linna korraldataval küsitlusel eelpoolmainitud põhjustel teha,» rääkis Kalberg.

«Tahame eri võimalusi kasutada, juhtimaks tähelepanu asjaolule, et probleem on liikumise planeerimises, sealhulgas ühistranspordi alarahastamises tervikuna, mitte pileti hinnas.»

Ta tõi välja, et erinevalt linna 259 000-eurosest kampaaniast on veebiküsitluse maksumus on 0 eurot. Veebiküsitluses osalemiseks tuleb tuvastada end ID-kaardiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles