NÄDALA KRIMI Joodiku kurb saatus: kaaslased jätsid kallurikasti all lömastatud mehe maanteserva vedelema (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Foto: Kohtutoimik

Juhuotstega leiba teeninud pensionäri elu sai inetu lõpu: kolm meest viisid kallurikasti alla jäänud kolleegi laiba metsa. Meestekamp ajas uurijatele esiti udu, aga lähedastele toonitati, et surnu on oma lõpus ise süüdi.

Mäetaguse lähistele metsaserva väljakutse saanud meedikud tuvastasid, et laip on juba kangestunud ning jala- ja rehvijälgede tõttu jätsid ta puutumata. Selgus, et metsaserva oli veetud pensionär, kes oma viimasel juhutööl kallurikasti alla jäi.

Vladimiril hüüdnimega Starõi (vene keeles «vana») lapsi polnud ja vennaga ei suhelnud ta juba aastaid. Naine ja ema olid ammu surnud ning liigse napsitamise tõttu jäi mees ilma ka töökohast Viru Keemia Grupis. Hiljuti pensionile läinud mees veetis päevi kahetoalises Kohtla-Järve korteris, mille uksel tervitas kriminaliste tekst «ещё сука рыпнись» (katsu ainult liigutada, lita). Puskarit muretses mees lasteaiahoovis või ehitusobjektidel tehtud juhuotste eest – töökaaslaste meenutusel lihtne haltuurajoodik, kelletaolist kohtab igas külas ja linnas.

Seetõttu pole ka üllatav, et Starõi surnukeha päevi surnukuuris tuvastamist ootas. Samas polnud see ka tavaline raskes-joobes-inimese-maks-ütles-üles-juhtum, sest ta hukkus töökaaslase käe läbi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles