Puuduv täht menüüs tõi firmale Tartu koolitoidu hankes kaotuse (1)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Tartu Kesklinna kooli 6. klassi õpilased koolisööklas lõunat söömas.
Tartu Kesklinna kooli 6. klassi õpilased koolisööklas lõunat söömas. Foto: Margus Ansu

Riigihangete vaidlustuskomisjon (VAKO) ei rahuldanud ühe tähe pärast Tartu linna 11 kooli toitlustamise hanke kaotanud Dussmann OÜ vaidlustust ja pidas Tartu linnavalitsuse otsust kuulutada võitjaks Baltic Restaurants AS korrektseks.

Postimees kirjutas varem, kuidas Tartu koolitoidu hankes sai otsustavaks puuduv kalatoidule viitav K-täht menüüs, mistõttu võitis viieaastase toitlustamisleppe Dussmanni asemel degusteerimise kategoorias madalamad punktid saanud Baltic Restaurants.

Dussmann vaidlustas juuni lõpus koolitoidu hanke tulemused, argumenteerides, et ühe tähe puudumine menüü vormistuses ei tohiks olla punktide arvestuses nii suure kaaluga. Nüüd otsustas VAKO, et Tartu linnavalitsus on teinud õigesti, kui luges tähe puudumist menüüs oluliseks mittevastavuseks ja võttis selle eest Dussmannilt punkte maha, kuna hanketingimustes oli vorminõue selgelt kirjas.

Vormistuse kriteerium on vaidlustuskomisjoni hinnangul üheselt mõistetav, mistõttu ei saanud olla tegemist olukorraga, kus Dussmann sai selle kriteeriumi sisust aru alles linnavalitsuse põhjendustest hindamise tulemuse kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles