600 MILJONIT Kaitseväes läheb suuremaks ehitamiseks (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tegevväelaste uue kasarmu avamine 2021. aasta juunis Tapa linnakus. Viimastel aastatel ongi kaitseväe taristuinvesteeringutest läinud suur osa Tapa linnaku arendamisse, nüüd on järjekord jõudnud teiste piirkondadeni.
Tegevväelaste uue kasarmu avamine 2021. aasta juunis Tapa linnakus. Viimastel aastatel ongi kaitseväe taristuinvesteeringutest läinud suur osa Tapa linnaku arendamisse, nüüd on järjekord jõudnud teiste piirkondadeni. Foto: Marianne Loorents

Kui riik tõmbab eelarve tasakaalu saamise huvides kõikjalt kokku ja paneb projekte pausile, siis kasvanud kaitsekulutuste valguses on kaitseväe objektidel lähiaastatel vastupidiselt ees ootamas suurem betoonipidu. Lähema nelja aasta jooksul ulatub ainuüksi kaitseväe taristuinvesteeringute maht 600 miljoni euroni.

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse (RKIK) taristuosakonna juhi Kadi-Kai Kollo sõnul on järgnevate aastate taristu arendamise raskuskese seotud uute võimete arenduse, liitlaste kohaloleku kasvu ja ning tehnika, varustuse ja laskemoonavarude hoiustamisega.

Kaitseinvesteeringute keskus suunab lähiaastatel taristu arendamisel suurema tähelepanu Eesti lõuna ja lääne piirkonda, kuna viimastel aastatel on valdav osa investeeringutest läinud just Esimese jalaväebrigaadi Tapa linnakule.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles