Ukraina kaitseminister kiitis kohalike varustusetootjate ettevõtlikkust

BNS
Copy
Ukraina sõjaväelane drooniga Hersoni oblastis
Ukraina sõjaväelane drooniga Hersoni oblastis Foto: Hector Adolfo Quintanar Perez / Scanpix

Ukraina valitsus suutis relvade ja varustuse arendajate ja tootjate tegevust lihtsustada, mis kutsus muu hulgas esile tõelise droonide tootmise laine, rääkis pühapäeval kaitseminister Oleksi Reznikov, kelle sõnu vahendasid meediakanalid UNIAN ja Ukrinform.

Reznikov rääkis sel teemal piirkondlike omavalitsuste kongressi koosolekul.

«Ukrainas on näiteks droonide tootmises tõeline buum. Ja tänu meie poliitikale suudab Ukraina end iseseisvalt varustada ka soomusvestide, kiivrite, vormirõivaste, jalanõude ja muuga,» rääkis minister.

Reznikov meenutas, et eelmisel aastal toetas valitsuskabinet sõjatehnika tootjate protseduuride lihtsustamise algatust. Otsuse kohaselt ulatub toodete kasutuselevõtu menetlus koos riigihankelepingute sõlmimisega nädalatesse. Varem võis see protsess venida aastaid.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi hoiatas varem päeval, et sõda jõuab Venemaa territooriumile.

«Tasapisi naaseb sõda Venemaa territooriumile – tema sümboolsetesse keskustesse ja sõjaväebaasidesse, ning see on möödapääsmatu, loomulik ja täiesti õiglane protsess,» ütles Zelenskõi, kui külastas riigi lääneosas Ivano-Frankivskit.

Venemaa teatas enne seda, et Moskva kohal tehti kahjutuks kolm Ukraina drooni.

«Ukraina on muutumas tugevamaks,» ütles Zelenskõi, hoiatades samas, et riik peab valmistuma uuteks Vene rünnakuteks energiataristu vastu eelseisval talvel.

«Kuid me peame olema teadlikud, et nii nagu eelmisel aastal, võivad Vene terroristid endiselt rünnata sel talvel meie energiasektorit ja eluliselt tähtsaid rajatisi,» ütles Ukraina president ja lisas, et ta arutas Ivano-Frankivskis kõiki võimalikke stsenaariumeid.

Droonirünnakud Moskvale on seotud mitu nädalat toimuva Ukraina vastupealetungiga, mille eesmärk on võtta tagasi Moskva poolt pärast ulatuslikku sõjategevust 2022. aasta veebruaris vallutatud alasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles