Zelenskõi sõnul tegelevad venelased tsiviilelanike terroriseerimisega

BNS
Copy
Krõvõi Rihis pärast rünnakut.
Krõvõi Rihis pärast rünnakut. Foto: ANATOLII STEPANOV/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi rääkis esmaspäevaõhtuses pöördumises rahva poole, et venelased tegelevad jätkuvalt tsiviilelanike terroriseerimisega, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Zelenskõi tõi näiteks viimase rünnaku Krõvõi Rihis, kus Vene raketirünnaku tagajärjel surma vähemalt kuus inimest, kelle seas kümneaastane laps.

«Täna õhtul lõpetati Krõvõi Rihis Vene rakettide rünnakupaigas päästeoperatsioon. Tegemist oli kahe raketiga Iskander. Ballistilised raketid elumajade vastu – ühes hävinesid korrused neljandast üheksandani. See on kõige ehtsam terrorism tsiviilelanike vastu, mida keegi maailmas kuidagi teisiti ei nimeta,» sõnas Zelenskõi.

«Meie sõjaväe esialgsetel andmetel tulistati need kaks raketti Krõvõi Rihi suunas ajutiselt okupeeritud Krimmi territooriumilt. See tõestab ikka ja jälle, et meie linnade turvalisuse huvides, ukrainlaste ja ukraina naiste, meie laste normaalse elu kaitsmiseks on see vajalik, et meie sõjaväel oleks piisavalt kaugmaarelvi ja piisavalt vahendeid terroristide võitmiseks,» rõhutas Zelenskõi.

President lisas, et maailma sanktsioonisurve Venemaa vastu väärib olulist tõstmist.

Riigipea juhtis tähelepanu ka sellele, et üha enam ilmub avameelset infot selle kohta, kuidas terroririik hoiab kõrvale ülemaailmsetest sanktsioonidest ja saab relvade tootmiseks endiselt kriitilisi komponente. President tuletas meelde, et Ukraina on seda teavet rahvusvahelistele partneritele suletud uste taga korduvalt edastanud.

«Me kõik peame tegutsema koos. Tugevdada märkimisväärselt sanktsioone terrori eest. Piirata tuleb märkimisväärselt rakettide tootmiseks vajalike komponentide tarnekanaleid Venemaale. Ja vastata otsustavalt – nimelt sihikindlusega varustada Ukrainat vajalike kaasaegsete relvadega - eriti kaugmaarakettidega, et saaksime kõrvaldada selle terroriohu, mida Venemaa loob meie rahva, meie laste vastu,» rõhutas Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles