Moskvas tabas droon ärihoonet

Copy
Moskvas nädalavahetusel kahjustada saanud hoone.
Moskvas nädalavahetusel kahjustada saanud hoone. Foto: IMAGO/Ramil Sitdikov/Scanpix

Venemaa pealinnas Moskvas tabas droon ärihoonet, teatas teisipäeva varahommikul linnapea Sergei Sobjanin.

Sobjanini sõnul tulistati veel vähemalt üks droon alla.

«Õhutõrjesüsteemid tulistasid alla mitu drooni, mis üritasid Moskvasse lennata. Üks kesklinnas sama maja pihta, mis sai tabamuse ka eelmisel korral,» täpsustas Moskva linnapea suhtlusvõrgustikus Telegram.

Moskvas asuv Vnukovo rahvusvaheline lennujaam suleti korraks teisipäeva varahommikul, teatas samal ajal riiklik uudisteagentuur TASS.

«Vnukovo suleti ajutiselt saabumiseks ja lahkumiseks, lennukid suunatakse ümber teistesse lennujaamadesse,» teatas päästeteenistus uudisteagentuuri vahendusel.

Mõni aeg hiljem teatati, et lennujaama tavapärane töö on taastatud.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi hoiatas pühapäeval, et sõda jõuab tasapisi Venemaa territooriumile.

«Tasapisi naaseb sõda Venemaa territooriumile – tema sümboolsetesse keskustesse ja sõjaväebaasidesse, ning see on möödapääsmatu, loomulik ja täiesti õiglane protsess,» ütles Zelenskõi, külastades riigi lääneosas Ivano-Frankivskit.

Venemaa teatas varem pühapäeval, et Moskva kohal tehti kahjutuks kolm Ukraina drooni.

«Ukraina on muutumas tugevamaks,» ütles Zelenskõi, kuid hoiatas samas, et riik peab valmistuma uuteks Vene rünnakuteks energiataristu vastu eelseisval talvel.

«Kuid me peame olema teadlikud, et nii nagu eelmisel aastal, võivad Vene terroristid endiselt rünnata sel talvel meie energiasektorit ja eluliselt tähtsaid rajatisi,» sõnas Ukraina president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles