FOTO Õismäel üritasid kaks poissi lennuvõimetut kajakapoega põlema panna (6)

rus.postimees.ee
Copy
Kaks last väidetavalt väärkohtlesid kajakapoega.
Kaks last väidetavalt väärkohtlesid kajakapoega. Foto: Facebooki kasutaja

Sotsiaalmeedias levib teave kahest poisist, kes jälitasid ja lõid pühapäeval Õismäel lennuvõimetut kajakapoega, keda üritasid ka põlema panna. Julma kohtlemist pealt näinud naabrid kutsusid kohale päästjad. 

«Need kaks poissi ajasid täna taga kajakapoega ja peksid teda. Venekeelsed. Ütlesin, et kutsun politsei, siis kadusid,» kirjutas toimunut pealt näinud naine.

Veerand tundi hiljem olid poisid tema kirjeldusel juba teisel pool maja ja tahtsid tulemasinaga lindu põlema panna. «Saime naabriga ruttu päästeameti kutsutud. Lind viidi minema. Lapsevanem, kes sa oma lapse sel pildil ära ära tunned, kasvata teda!» kirjutas pealtnägija. 

«Tõepoolest, 30. juulil kell 17.49 said päästjad väljakutsele Õismäele, kuna kortermaja rõdu alt leiti haavatud kajakas,» kinnitas päästeameti kommunikatsiooniosakonna nõunik Darja Denissova. «Päästjad vaatasid linnu üle ja otsustasid ta loodusesse lasta,» märkis nõunik ja lisas, et selliseid väljakutseid saavad päästjad pea iga päev. 

Lääne-Harju politseijaoskonna uurimisrühma juhi Pille Vilu sõnul politseid juhtunust ei teavitatud. «Politsei võtab Facebooki postituse autoriga ühendust, et juhtunu asjaolud välja selgitada. Samuti võtame ühendust päästjatega, et selgitada välja, mis seal täpselt juhtus,» ütles ta.

Rahatrahvist vangistuseni

Loomade julma kohtlemise eest võib kohus karistada rahalise karistuse või kuni aastase vangistusega. Seaduse ees vastutusele saab võtta Eestis alates 14. eluaastast. 

Justiitsministeeriumi andmetel on alates 2017. aastast teatatud loomade väärkohtlemise juhtumite arv vähenenud: kui 2017. aastal registreeriti 55 sellist kuritegu, siis viimase kahe aasta jooksul 39 juhtumit. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles