Suri psühholoog Anti Kidron (1)

Postimees
Copy
Anti Kidron (1943-2023).
Anti Kidron (1943-2023). Foto: Toomas Huik

Kolmapäeval suri 80-aastaselt silmapaistev Eesti psühholoogiaprofessor ja aimekirjanik Anti Kidron.

Anti Kidron lõpetas 1969. aastal Tartu ülikooli eesti filoloogina. 1981. aastal omandas Leningradi ülikoolis teaduste kandidaadi kraadi sotsiaalpsühholoogias. Hiljem täiendas ta end Saksamaal, Soomes ja Jaapanis.

Ülikooli lõpetamise järel asus Anti Kidron kirjastusgrupi juhatajana tööle Eesti Rahvusraamatukokku, hiljem on töötanud EPT Arvutuskeskuses, TPedI-s, Eesti Majandusjuhtide Instituudis, Mainoris jt arendus- ja koolitusasutuses. Aastail 1998–2010 oli ta Akadeemia Nord professor ja psühholoogiateaduskonna dekaan.

Anti Kidronilt ilmus trükis üle 30 raamatu ja umbes 300 artiklit, perioodikas ka luulet ja lühiproosat. Mitmes oma raamatus otsib ta pidepunkte tänapäeva psühholoogia ja idamaiste vaimsete praktikate (jooga, taoism, zen-budism) ühendamiseks.

Anti Kidron avaldas ka mitu kõrgkoolis kasutamist leidnud õpikut ja aimeraamatu formaadis teoseid suhtlemisest, loovusest, psühhoteraapiast, idamaa mõttelaadist, õppimisest ja loovkirjutamisest, aga ka arvutiõpetuse, anekdoote, reisikirju jm

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles