Mida tähendab paberlehtede hõredam ilmumine meie arhiividele?

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Eesti Rahvusraamatukogu rahvusteavikute säilituskeskuse juht Eva-Maria Artus kinnitab, et kõik Eesti perioodilised väljaanded on turvaliselt tallel.  
Eesti Rahvusraamatukogu rahvusteavikute säilituskeskuse juht Eva-Maria Artus kinnitab, et kõik Eesti perioodilised väljaanded on turvaliselt tallel.  Foto: Tairo Lutter

Seoses kojukande kallinemisega kadunud esmaspäevased lehenumbrid on rikkunud paberlehe lugejate tuju, kuid kas vähenenud lehenumbrite tõttu jääb lünklikuks ka raamatukogudes talletatav informatsioon ühiskonna kohta?

Rahvusraamatukogu (RaRa) rahvusteavikute säilituskeskuse juht Eva-Maria Artus ütles Postimehele, et seoses paberlehtede vähenemisega on neil küll tööd pisut vähem, kuid ajalehtede veebikülgi salvestatakse nagunii iga päev. «Oleme seadistanud nii, et üleriigilisi online-lehti arhiveerime iga kahe tunni tagant, maakonna omi, sõltuvalt lehest, mitu korda nädalas, paari päeva järel. Lisaks teeme ka ekraanipilte esilehtedest. Selles mõttes lünka ühe ajalehepäeva ärajäämisele ei teki,» lausus ta.

Uuem materjal pole avalik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles