Zelenskõi sõnul ei tohi maailm Vene terroriga harjuda

BNS
Copy
Venemaa poolt Odessa oblastis asuva sadama viljahoidlale sooritatud rünnaku järel
Venemaa poolt Odessa oblastis asuva sadama viljahoidlale sooritatud rünnaku järel Foto: Prosecutor General's Office via Telegram / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles kolmapäevaõhtuses videopöördumises rahvale, et Venemaa tulistas eelmisel ööl Ukraina territooriumile 37 drooni ja maailm ei tohi sellise terroriga ära harjuda, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

«Selle ühe öö jooksul oli kokku 37 šaheedi. Mõned tulistati alla. Aga mõned jõudsid kahjuks sihtmärgini. Inimesed õnneks vigastada ei saanud. Tabamusi oli peamiselt lõunapiirkondades – Odessa piirkonnas ja meie sadamates,» rääkis president.

Zelenskõi kinnitusel annab Ukraina oma parima, et suurendada õhutõrjesüsteemide arvu.

«On väga oluline, et maailm ei harjuks selle Vene terroriga. Iga tabamus on ühine probleem. Ja mitte ainult Ukrainale, vaid kõigile neile maailmas, kelle stabiilsust Venemaa üritab meie sadamaid tabades hävitada,» toonitas riigipea.

«Vene riigi jaoks ei ole see võitlus enam vaid meie vabaduse ja meie riigi vastu,» lisas Zelenskõi.

President märkis, et Moskva peab nüüd juba võitlust globaalse katastroofi nimel.

«Need hullud vajavad, et maailma toiduturg laguneks. Kreml vajab ka hinnakriise ja tarnehäireid,» seletas Zelenskõi.

«Keegi arvab, et saab sellega raha teenida. Keegi Moskvas loodab, et väidetavalt annab selle arvel midagi välja kaubelda. Need on kõik kogu maailma jaoks väga-väga ohtlikud lootused,» rõhutas riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles