Päästjad päästsid Pirita jõe jäält purjus mehe

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Kunnar Rüsülainen / Valgamaalane

Päästjad päästsid kolmapäeva õhtul Tallinnas Pirita jõe ohtlikuks muutunud jääle purjus peaga lebama jäänud noore mehe.

Häirekeskusesse helistas kolmapäeva õhtul kell 21.09 tähelepanelik suusataja, kes Tallinnas Pirita tervisespordirajal treenides märkas enda elu ohtu seadnud inimest, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Esmalt mees kõndis jõejääl, kuid uut treeningringi tehes märkasid suusatajad sama meest juba jääl lebamas. Hõigetele ta ei reageerinud.

Jõgi on antud kohas kärestikuline ja ohtlik. Päästetööde juhi kinnitusel oli jõe kallaste läheduses jää peal vesi, kannatanu lebas jää sellel osal, kus vett polnud. Ka päästjad mehega kontakti ei saanud, esmalt läks teda turvama pinnaltpäästja ning seejärel transporditi kannatanu kaldale.

Alkoholi tarvitamine on väga sage veeõnnetuste põhjus. Lisaks võimalikule jääst läbi vajumisele ja uppumisele ohustas meest jääle lebama jäädes ka alajahtumine.

Päästeamet hoiatab inimesi kevadise jää ohtlikkuse eest – jää merel ja jõgedel ei ole sellel kõndimiseks enam piisavalt kindel, väga ettevaatlik tuleb olla ka järvedel või muudel seisva veega veekogudel. Jääl viibimise ohtlikkust tuleb täiskasvanutel selgitada ka lastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles