Päästjatel kulus Hiiumaa lähistel madalikule jäänud jahi vabastamiseks kuus tundi (3)

Lomely Mäe
, ajakirjanik
Copy
Jahi päästmine merel.
Jahi päästmine merel. Foto: Puise Merepäästeüksuse Facebook

Puise Merepäästeüksus teatas täna ühismeedia vahendusel, et Hiiumaal sõitis 2,5 meetrise süvisega jaht kinni laevateele, mille märgistatud sügavuseks oli ligi 2 meetrit.

Puise Merepäästeüksus teatas Facebooki vahendusel, et 1. augustil leidis Hiiumaa laevateel aset juhtum, kus jahiga meresõitjad madalikku kinni jäid.

Üksuse väitel viibis jahil ka väike laps. «Ilm tuulab, merel korralik laine, ise merest mitte midagi ei tea...Ja veel väike laps kah kaasas.»

Jaht, mille süvise mõõtmed on 2,5 meetrit sõitis teadlikult piirkonda, kus märgistatud faarvaatri sügavused on umbes 2 meetrit. «Tänapäevaste navigatsioonivahenditega ja hulga targa elektroonikaga, ning loomulikult põhjalikult kinni jäävad, siis paneb ikka mõtlema küll,» sõnas üksus ühismeedias.

Kinnijäänud jahi päästmiseks kulus ligikaudu kuus tundi. Päästetööga oli seotud neli merepäästealust ja hulk inimesi, kes tegelesid õnnetu jahi madalikult ära päästmisega.

Päästetöö lõpus, kui alus oli vaba, teatas üks pardalolijatest, et kuna mootor ei tööta, ei saa nad sõitmisega hakkama. «Purjed korras, kiil korras, rool korras, lekkeid pole, super purjetamisilm, kurss soovitud kohta jõudmiseks pakstaak, aga vot, ei saa hakkama,» lisas merepäästeüksus Facebookis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles