VIDEO Männikul rappa eksinud inimene päästeti kopteri abil (1)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Illustreeriv foto politseiautost.
Illustreeriv foto politseiautost. Foto: Reelika Riimand

Ööl vastu neljapäeva leidis politsei- ja piirivalve (PPA) lennusalga kopter Männiku rappa eksinud 74-aastase naise. Naine viidi haiglasse kontrolli.

Eile õhtul enne kella 22 teatas häirekeskusele helistanud mees, et tema ema on Männiku rappa eksinud ning leidmisel vajatakse politsei abi. Patrullpolitseinikud alustasid kohe otsingutega, kuhu kaasati ka koerapatrull. Otsinguala hakati kontrollima päästeameti drooniga ja maastikku läbi sõitma ATVga. Lisaks kaasas otsingumeeskond PPA lennusalga kopteri, kes naise kella ühe ajal öösel üles leidis.

Koht, kust naine leiti
Koht, kust naine leiti Foto: PPA

Põhja prefektuuri patrulltalituse juht Lennart Kams ütles pressiteate vahendusel, et marja- ja seenehooaeg on käes ja metsa minnes tuleb kaasa võtta täis laetud mobiiltelefon ning öelda lähedastele, millisesse metsa minnakse.

«Selle juhtumi puhul käitus metsa läinud naine õigesti, tal oli kaasas mobiiltelefon ja ta helistas kohe pojale, kui sai aru, et ükski siht enam tuttav ei ole. Samuti oli ta eelnevalt öelnud, kuhu ja kust metsa siseneb,» kirjeldas politseinik.

Kams lisas, et ka juba tuttav mets võib ajaga muutuda ja igasugune info, mis aitab kindlaks teha inimese täpset asukohta, on oluline. «Telefon on tähtis kaasa võtta seepärast, et aitab olla inimesega kontaktis ja mitmel juhul olemegi inimese juhatanud metsast välja telefoni teel. Ka saab inimene telefoni GPSi kasutades end ise aidata,» lisas Kams.

Igal aastal saab politsei suvest sügiseni umbes poolsada abipalvet metsa eksinud seenelistest. Möödunud aastal sai politsei abipalveid 85 ja tänavu on neid olnud 77.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles