Ukraina kaasas meedia andmetel vastupealetungile uusi reserve

BNS
Copy
Ukrainlaste Gepard Kiievi oblastis.
Ukrainlaste Gepard Kiievi oblastis. Foto: Sergei Supinsky/Scanpix

Ukraina kaitsejõud liiguvad järk-järgult edasi Venemaa okupatsioonivägede põhikaitseliini suunas lõunas, vahendas uudisteagentuur UNIAN neljapäeval väljaande Washington Posti artiklit.

Ukraina kasutas vastupealetungis Zaporižžja oblastis asuvas Rabotino piirkonnas edasiliikumiseks relvajõudude 10. armeekorpuse reserve ning samuti tanke ja soomusmasinaid.

Washington Post viitas artiklis oma allikatele.

Märgitakse, et Ukraina vägede vastupealetungi algfaasis juuni alguses kasutasid 9. armeekorpuse väed äsjasaadud uut lääne varustust, kuid kandsid kaotusi. Lisaks valmistusid venelased kaitseks ja rajasid miinivälju, mis pidurdas Ukraina sõjaväe edasitungi.

Vastupealetungi järgmine faas põhines jalaväeüksuste rünnakutel. Ukraina püüdis erinevaid sõjapidamise meetodeid kasutades vaenlase ees eelist saavutada, kuid ka see ei toonud kaasa läbimurret.

Eelmisel nädalal otsustas Ukraina saata lahinguväljale reservväe 10. armeekorpuse, mis on relvastatud lääne rasketehnikaga. See tõi kaasa lahingute järsu ägenemise.

«Viimane lahingunädal oli oluline, sest otsustati rohkem kasutada oma vägede teist ešeloni. Praegu pole veel selge, kas Vene väed kandsid piisavalt kaotusi, et luua tingimused Ukraina relvajõudude läbimurdeks. Ootame ja vaatame,» ütles rindelt naasnud sõjaväeanalüütik Rob Lee väljaandele.

Samas märkisid Ukraina sõjaväelased, kelle nime pole artiklis avaldatud, et sündmusi rindel võib kirjeldada raske, kuid järkjärgulise liikumisena.

«Püüame Rabotinos kanda kinnitada ja töötame erinevate takistustega. Ilmastikutingimused on ideaalsed, et Vene väed saaksid meie suurtükiväe hävitamiseks kasutada droone,» kirjeldas allikas.

Rabotino, kus toimuvad rasked lahingud, on Kremli peamisest kaitseliinist vähem kui 2,4 km kaugusel.

Väljaande hinnangul võib just seal toimuda Ukraina vägede läbimurre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles