Pädaste pomm ostus merepoiks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demineerija. Pilt on illustratiivne.
Demineerija. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Teisipäeval Muhumaal Pädaste mõisapargist leitud lõhkekeha sarnane ese õnneks siiski ohtlik ei olnud, kuna tegu oli merepoiga.

«Lääne-Eesti pommigrupi kinnitusel on tegemist merepoiga, mis ei sisalda lõhkematerjali ega ole inimestele ohtlik,» ütles Saarte Häälele Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

Lääne-Eesti pommigrupp sai väljakutse Muhu valda Pädaste mõisa, kus mõisapargist leidis aednik koristustööde käigus lõhkekeha sarnase eseme 20. märtsil kell 18.22. Mõisa omanik laskis leiuala kohe ümber piirata, et kellegi elu ohtu ei satuks.

Lääne-Eesti pommigrupi peademineerija Eliot Põllu kinnitusel saab pommigrupp seoses merepoidega igal aastal paar väljakutset, sest merepoi meenutab välimuselt väga lennukipommi ning tavainimesel on keeruline neil vahet teha.

Ainuõige käitumine sellise leiu puhul on häirekeskuse teavitamine numbril 112, sest selle, kas tegemist on lõhkekehaga või mitte, võivad välja selgitada ainult demineerijad. «Kui tavakodanik sellist leidu liigutama asub ja tegemist on tõesti lõhkekehaga, võivad tagajärjed olla väga kurvad,» selgitas Põld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles