Raadio Kuku Keskpäevatunni saatejuhid Ainar Ruussaar, Marek Strandberg ja Ignar Fjuk arutasid lõppeva nädala olulisemate teemade üle.

«Mulle tundub, et aastast aastasse on süvenenud ministrite ülbus või üleolek teiste põhiseaduslike institutsioonide suhtes. Näiteks, riigikontrolli juht on korduvalt kritiseerinud tegevuspõhist riigieelarvet, mis ei anna mingisugust ülevaadet raha kasutamisest,» lausus Fjuk.

Strandberg ütles, et tema on kindel, et riigieelarvet hoitakse teadlikult sellisena, et paljud otsused ja nende tagamaad ei tuleks ni ruttu välja. «Et läheks aega, et maksed jõutaks enne ära teha. Tänapäeval ei ole ju mingit tehnoloogilist probleemi, et ei saaks luua veebisaiti, kus iga makse on tulevikku suunatult kaetud kas otsuse või seadusepügalaga ja kust igal inimesel on võimalik seda lugeda. Ja see, et seda sündinud ei ole, on tahtmatuse küsimus. Ehk et tahetakse teha nii, et ei oleks võimalik selgeks saada, mis toimub. Mingit sisulist, infotehnoloogilist või matemaatilist probleemi riigieelarve selgeks tegemisel ei ole,» väitis Strandberg.

Veel räägiti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja Kredexi liitmisel tekkinud ühendasutuse juhiotsingutest. «Kevadest saati otsitakse sinna uut juhatuse esimeest. Väidetavalt on läbi sõelutud kakssada inimest ja nende hulgast pole leitud kedagi, kes sobiks. Ja nüüd, üllatus-üllatus, astub tagasi Kredexi nõukogu esimees. Ja kõik kõnelevad ja ta ise ka ei välista seda, et olles välja töötanud konkursi tingimused, konkureerib ta ise sellelesamale ametikohale, Minu küsimus seda valdkonda haldavale minister Riisalole on, et miks lastakse toimuda sellisel Putini-Medvedjevi mängul, kus on üks president ja teine peaminister ja siis jälle vastupidi,» küsis Strandberg.

Ruussaar ütles, et tema arvates on seal ju kõik seaduslik.

«Ka Putini ja Medvedjevi puhul oli kõik seaduslik,» vastas Strandberg.

Kommentaarid (3)
Copy