Odinets: presidendi kantselei juhtum avab palju suurema teema (5)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
26.05.2023. Tallinn. Saade Otse Postimehest, saatekülalised Odinets ja Kõlvart. Eduard Odinets. Foto Eero Vabamägi, Postimees
26.05.2023. Tallinn. Saade Otse Postimehest, saatekülalised Odinets ja Kõlvart. Eduard Odinets. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu õiguskomisjoni esimehe Eduard Odinetsi (SDE) arvates ei ole praegu alust arvata, et presidendi kantselei rahaküsimises tuleks näha korruptsiooni-tonti. Küll aga nendib ta, et juhtum osutab hoopis laiemale probleemile: kes peaks põhiseaduslike organisatsioonide raha üle otsustama?

«See on hetkel praegu, et keegi rääkis kellelegi, et keegi rääkis kellelegi - nagu mina aru saan. Aga korruptsiooni tunnuseid mina siin küll ei näe,» tõdes Odinets. «Mul puudub igasugune teadmine, kas see on päriselt ka nii toimunud ja et kas kõik on õigesti aru saanud asjadest. Kui see on olnud, siis pigem on kokku langenud kaks teemat, mis on olnud aktuaalsed. Ja ilmselt hea tahtmise korral on võimalik need põhjus-tagajärg abil siduda,» arvas ta.

Postimees kirjutas reedel, et maikuus pöördus vabariigi presidendi kantselei rahandusministri poole ja küsis valitsuse reservist 360 000 eurot lisaraha. Rahataotlusele järgnesid vestlused ja telefonikõned, kus hakati kokku siduma presidendi kantselei esitatud rahataotlust ja samal ajal riigikogus vastuvõetud seaduseelnõude väljakuulutamist. Presidendi kantselei rahataotlusele vastati eitavalt.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles